Rectorul Academiei de Politie Adrian Iacob a plagiat 70% din teza de doctorat

Adrian Iacob, Rectorul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti si-a plagiat 70% din teza de doctorat, in anul 2007. Intreaga sa cariera academica este construita in jurul titlului de „doctor”.

Lucrarea, „Ordine publica si Siguranta Nationala” este, conform PressOne, o insiruire de paragrafe si citate apartinand altor autori. Coordonatorul de doctorat a fost profesorul Costica Voicu, care atunci era el insusi rectorul Academiei de Politie. De la infiintarea sa, departamentul de doctorat Ordine publica si Siguranta Nationala, infiintat de catre acesta, a dat 313 doctori.

Adrian Iacob este, la randul sau, profesor si coordonator de doctorate, dar si rector. Mai are si gradul de chestor de politie, fiind membru titular al Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale si vicepresedinte al Comisiei de Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica din CNATDCU. CNATDCU este organismul abilitate sa verifice sesizarile de plagiat in tezele de doctorat.

Faptul că tehnoredactând un document şi având acceptul persoanei în cauză l-am publicat în nume propriu, mi-l asum. Faptul că este plagiat este exclus.

-Pentru că aveţi acordul dumnealui?

-Bineînţeles!

A fost muncă la comun”, spune rectorul.

Adrian Iacob, rector al Academiei de Poliţie: „Imi asum faptul ca nu am scris 100% şi imi asum faptul ca am fost de comun acord ca dumnealui sa publice prima data in cartea respectiva, iar eu am publicat ulterior, la un an si ceva diferenta rezultaltul muncii noastre, în echipa.”

Tags: , ,

Comments are closed.