Cum se curata verighetele cu diamante

Exista putine lucruri mai hipnotizante decat sa vezi o verigheta cu diamant stralucind la maximul capacitatii ei, dupa ce a fost proaspat curatata. Este natural sa ne dorim sa mentinem aceasta stralucire si curatenie. De aceea, ti-am pregatit cateva sfaturi care sa te ajute sa iti pastrezi verigheta asa cum doresti: cu un aspect proaspat si stralucitor.

Curatarea unei verighete cu diamante acasa

Daca verigheta cu diamante a fost murdarita de cosmetie, precum fondul de ten sau fixativul, o curatare acasa este suficienta. „Cea mai buna metoda pentru a curata verighetele si inelele cu diamante este sa faci o solutie din apa calduta, aproape fierbinte, si solutie de spalat vasele. Scufunda bijuteria in aceasta pentru 20 – 40 de minute si freaca usor piatra cu o periuta foarte moale de dinti, apoi clatestee in apa calduta. Daca e nevoie, repeta”, a spus Mark Mann, CEO la GIA.

In locul solutiei pentru curatat vase, poti folosi si sampon sau gel de dus. Evita, insa, orice este hidratant. Produsele care hidrateaza au tendinta de a lasa pe suprafata pe care au fost aplicate un film, ceea ce vei dori sa eviti. Evita si servetelele de hartie pentru uscarea verighetei, deoarece acestea pot zgaria metalul. In schimb, foloseste o carpa moale facuta din bumbac sau lasa-le sa se usuce la aer.

Cat de des ar trebui sa imi curat verigheta?

Pentru a mentine aspectul stralucitor al verighetei, incearca sa o cureti o data pe saptamana. Asta este suficient pentru uzul de zi cu zi. Totusi, de doua ori pe an, este bine sa il duci la bijutier pentru a avea parte de o curatare ca la carte. „Daca esti foarte activ/a in afara casei sau in bucatarie, si se depune pe verigheta un strat gros de ulei sau mizerie, este cel mai bine sa o cureti la un bijutier folosind metode profesionale, care vor restaura stralucirea pietrei intr-un mod sigur.”

Ce sa NU folosesti pentru a iti curata verigheta

Singurul lucru mai rau caa un inel care si-a pierdut stralucirea este un inel care a suferit defecte din cauza unei ingrijiri necorespunzatoare. Mann ne sfatuieste sa nu folosim solutii de curatare specifice casei, precum clorul sau acetona. „Aceste chimicale dure pot sa distruga unele metale de baza din verigheta ta. De asemeni, nu folosi produse abrazive, precum pasta de dinti, saau cele sub forma de pidra, care pot zgaraia cu usurintaa metalul, in special aurul”.

NU folosi curatatoare ultrasonice pengtru acasa

Ce spuneti, insa, de acele aparate cu ultrasunete care pot fi folosite acasa? Desi acestea au ca si produs o verigheta stralucitoare, aparatul functioneaza prin trimiterea vibratiilor prin apa si solutia de curatare in cateva minute. Toate aceste miscari pot fi cauza desprinderii pietrelor si pierderii lor in masina. In timp ce un bijutier profesionist testeaza pietrele pentru a vedea daca sunt bine prinse si le securizeaza daca este nevoie, nu vei putea sti daca e necesar acest lucru pana cand piatra de pe verigheta nu va cadea.